Thursday, August 11, 2011

Is't true?

Your view on yourself:

You are down-to-earth and people like you because you are so straightforward. You are an efficient problem solver because you will listen to both sides of an argument before making a decision that usually appeals to both parties.

The type of girlfriend/boyfriend you are looking for:

You like serious, smart and determined people. You don't judge a book by its cover, so good-looking people aren't necessarily your style. This makes you an attractive person in many people's eyes.

Your readiness to commit to a relationship:

You are ready to commit as soon as you meet the right person. And you believe you will pretty much know as soon as you might that person.

The seriousness of your love:

You like to flirt and behave seductively. The opposite sex finds this very attractive, and that's why you'll always have admirers hanging off your arms. But how serious are you about choosing someone to be in a relationship with?

Your views on education:

You may not like to study but you have many practical ideas. You listen to your own instincts and tend to follow your heart, so you will probably end up with an unusual job.

The right job for you:

You're a practical person and will choose a secure job with a steady income. Knowing what you like to do is important. Find a regular job doing just that and you'll be set for life.

How do you view success:

You are confident that you will be successful in your chosen career and nothing will stop you from trying.

What are you most afraid of:

You are concerned about your image and the way others see you. This means that you try very hard to be accepted by other people. It's time for you to believe in who you are, not what you wear.

Who is your true self:

You are mature, reasonable, honest and give good advice. People ask for your comments on all sorts of different issues. Sometimes you might find yourself in a dilemma when trapped with a problem, which your heart rather than your head needs to solve.

Here is the analysis:

You are a very serious person. You tend to be quiet and well behaved, and you don't have a great deal of self-confidence. You prefer to be alone rather than with friends and that could make you a little less interesting to certain types of girls. You are very attractive in an individual kind of way, and this means it can take people a little while to get to like you.

You really care about other people's feelings and are quite serious about the issues that affect your life. You are sincere, and your concern for the well-being of others makes many people want to be your friend.

You are a bright, cheerful and bubbly person. You are thoughtful and considerate, and like to have fun. Everybody feels comfortable around you because of your pleasant nature. When you walk into a room, people's eyes are likely to be drawn to you because of your charm.

Your peers think of you as a fun person, but sometimes you can be a little irresponsible. You can be somewhat childish, and can try to ignore the fact that you will one day need to really grow up and be a mature adult! Perhaps you could start reading good books; they might help you look at the world in a different light. You do want to be taken seriously, right?

Your girlfriend believes that you are a strong and independent person. Your confidence and cheerfulness make you an attractive person to be around, but sometimes you need to pay more attention to what other people, including your girlfriend, are thinking.

Wednesday, August 10, 2011


masa berlalu dgn pantas..
walaupn perkara nie dah lama berlalu
tp aku ttp memerhatikan dia
dia semakin berubah sekarang...
berubah menjadi seorang yg x seperti dahulu
hanya dirinya tahu apa perubahan yg berlaku
mungkin perubahan positif atau negatif
sesungguhnya anda mmg bnyak berubah

Friday, July 15, 2011


assalamualaikum..dah lama x update blog gara2 nak exam..and alhamdullilah semua dah selesai..huh hilang stress buat seketika..lepas nie start la sem baru..huhuhu..penat pn rasanya x sempat dah lari tajuk nie..ahahaha..sbnarnya update blog nie sbb nak luahkan keterasaan kat diri nie..ya la i never block my fb wall so i let you know what im doing...but suddenly tadi bukak fb and i try to open your wall and it can't...there is something you try to hide from me..everyday i will open your wall and your blog..thats what i want to said..i hope you understand why im still doing that..

Monday, July 4, 2011

My Sweetheart

At last, Alhamdullillah..i own this camera with my own money..

Wednesday, June 15, 2011


Huhu...rsanya dah lama aku x update quite buzy right now
Actually i just got a job with someone that is also famous, i worked as a designer + unofficial photo for them..i worked with siti murni (tv1 reporter) and her husban abg hisham salleh (also a tv1 reporter/host) working with EMPAYAR SITI MURNI..penat mmg penat tp terpaksa lah..nak cari duit lebih sikit...they treat me as their own young nice...i never feel like this before, rupanya macam nie kalau macam ada abang & sis..
apart from that,suddenly i also had been selected to play for the campus rugby team..alhamdullilah..for the 1st time...hope my last nightmare playing rugby wont happened again.
for the study..right now i need to do more study like usual..need a little bit focus..
but..i still cannot buy my own dslr until sad about that..when i can have that one...many people keep asking me for a job..but how im gona do that job without my own camera..

Tuesday, June 7, 2011

My 2nd SEM Result

This is my result..syukur Alhamdullillah..

Tuesday, May 31, 2011

Whats MORE?

If you said that i hurt you a lot did you ever think back how much did you hurt me?
You said that i'm hate to see you happy? Thank you. Now i'm not as a happy person that you ever know me after you left me hanging without answer. Said whatever you want to said about me. I know you always like to said i was wrong and all my action was wrong. Yes, you are the person that have the perfect life, your life and you the only know what are the best for you and only you can make the decision. you want to said that i'm not accepting the fate. Hahaha..thank you very much.What else do you want to said about me? I think that was not the best for both of US. If you frustrated with all my action i'm 10x more frustrated than you. But i don't like to blame you and never blame you.

Saturday, May 28, 2011

Thursday, May 26, 2011


it is not a blackberry but it's a blogger boy.
ahaha..i just finished watching blogger boy..huh..what a sad ending..really..the story about a life of a boy who i think which was having a difficulty in making a decision of his life..i hope my life would not be same like those in the story..poor guy who lost 2 loved girlfriends...Hah! class quiet wonderful..ahaha although a fall asleep before the class. l luckily i woke up 5 min before the class..ahaha..what a such lazy boy i am..haha..

Tuesday, May 24, 2011


My hope for June that i can celebrate her birthday and able to give her a special secret present.

1st Day

Ahaha..ingatkan register sem tadi x da la kelas..tgk2 nah ambik kau 3 jam kelas tutorial terus..agaga...adoi..dah la penat sampai KL pn x habis lagi terus belajar.selamat belajar ari nie benda simple ja..ahaha..

Monday, May 23, 2011


Assalamualaikum...alhamdulillah..akhirnya aku selamat sampai dkt KL..rasa sekejap ja aku berada kat rumah aku..skrang dah nak kena sambung buat short sem balik..ahaha..xpa2 study pnya psal aku x kesah dari duduk sja dekat rumah 2..i enjoy my holiday with my family,my best friend..hah..although just for a while...actually i just want to shre that i felt really2 guilty coz i get angry and scolding that person.for my whole life that i know that person i nver get angry with that person..i nver use "aku" when talking to that person.dah la 2..time aku sound dia plak tgh sakit and aku x so soo sorry........

Saturday, May 21, 2011

what is life

assalamualaikum...alhamdullilah..aku baru ja balik dari jadi faci untuk junior2 aku dkt kuala nerang dan semua program berjalan dgn lancar dekat sana
dah lama aku x rasa suasana tenang macam yg aku rasa dekat kuala nerang..bngun2 awal pagi dapat tgk kabus,,kalau dekat KL bngun ja dapat tgk asap kereta....dkt kuala nerang dapat dgr bunyi giler dan tenang yg teramat sgt...=)

Sunday, May 15, 2011


Assalamualaikum..alhamdullilah..aku sekarang berada di rumah dan dah lepas final aku balik kampung tgk kezen aku kahwin..dapat pegang camera again..=)..alamak esk aku dah terpaksa pergi ke kuala nerang jadi faci buat adik2 aku junior2 FIST.Diharap semua berjalan lancar esk..tadi macam biasa aku dapt jugak lepak dgn best friend aku dari lama x jumpa mereka2..we share a lot of story..thankz ya Mr V coq you understand me..unduerstand how i feel. Minggu depan dah nak kena balik KL sambung study buat short sem..adoi...penat2...

Wednesday, May 11, 2011

E-X-A-M exam dah nak habis..tinggal lagi satu paper..minggu exam aku yang penuh dgn stress..macam2 nak kena study..mmg stress..xsabar nak balik jumpa parent dkt rumah..da lama x jumpa mereka..lepas nie nak kena datang sini balik sambung buat short aku follow kawan aku beli camera dslr..adoi..panas btol la tgk kawan2 sekeliling aku beli camera..aku sendiri x terbeli2 lagi...xpa2 day i will have your own Akmal Nazim..hope so..

Wednesday, May 4, 2011

Final Exam

This Is My Timetable

Date Subjects Time

05/05/2011 - Electrical & Electronics Fundamentals 0900
07/05/2011 - Applied Statistic 0900
09/05/2011 - Manufacturing Technology 1400
10/05/2011 - Engineering Mathematics 2 0900
11/05/2011 - Islamic Studies 0900
12/05/2011 - Computer Aided Design 0900

Wish me luck for the final...

Tuesday, May 3, 2011


Basikal..cinta sejati ku..x pernah dia buat masalah dgn aku...cuma sekarang aku amat rindukan basikal aku...basikal aku menyimpan seribu satu kisah hidup aku..dgn basikal aku mampu mengubat luka hati aku..dgn basikal aku dapat keluarkan segala tekanan aku..dgn basikal aku dapat bebaskan diri aku...hanya orang kenal aku akan tahu apa erti basikal pada ku...i miss my bicycle..

Monday, May 2, 2011

About Her

Her name is N.......
-she is a positive thinking person
-she is a nice person
-she so sweet to my eyes (although she denied it)
-she is loving person
-she is my last soul love
-she have a nice smile
-she like to complain the way i'm walking
-she teach me to clean up th spoon and fork before eat using tissue paper
-she does not like the word "owh" (and i never used that word when talking to her)
-she also a caring person
-she likes to give advise to me
-she likes to motivate me
-she likes to sleep
-she likes to eat "laksa" (laksa stall near to her grandmother house was her favorite)
-she likes "teh ais"
-she likes NIKE
-she likes blogging
-she likes hash brownies
-she likes to play hockey
-she likes to watch National Geographic
-she likes animal especially cats
-and she likes many things more and i like also many things about her....

i miss her so much although she not mine anymore...every day i wait for her message...i'm not expecting her to call me with a sweet name anymore..enough for me if she ask how i'm doing..i miss you N.................

My Dream

I have a have
A new Bicycyle
An Ipad
A New Phone Iphone 4 perhaps

A new Laptop maybe Macbook


Entry malam nie psal diri aku sekarang lagi 3 hari ja..Ya Allah..aku stress...
Lepas satu satu masalah mai dkt aku...
Dah la study rasa macam x cukup ja lagi..
Pastu henset kesayangan aku buat hal...mana aku nak cari duit nak beli baru...ya Allah..cukup la..
Hamba mu nie da xlarat diduga..dah la 2..pastu tetiba msg yang dulunya hilang tetiba ada...msg buat si dia..msg yang aku nak send sebelum henset aku buat hal..skrang henset aku buat hal balik dan msg 2 tetiba ada...huh

Thursday, April 28, 2011

All In One

Assalamulaikum...rasa macam agak lama x update blog nie....agak sibuk dgn preparation untuk final exam minggu depan..huhu..rasa macam x cukup prepare pn ada..adoi...kepala aku sekarang serabut pkir macam2..dah la brapa lama dah x balik jumpa parent aku...ish2 apa nak jadi dgn aku nie..mama+ayah doakan mal dapat jawab final exam...lepas final aku trus sambung g jadi OC untuk FIST UNIKL (Foundation UNIKL) dkt kuala nerang..lepas seminngu jadi OC datang balik KL sambung buat short more time for me to free..kalau boleh aku nak habiskan belajar cepat2..nak kerja..xnak aku mengharapkan parent aku lagi...pray for me...pray for my success in life...dah la batuk x sembuh2 lagi..nie dah masuk sebulan lebih dah batuk..=(..hrap xmenggangu aku time final nnti..amin...

Wednesday, April 13, 2011

Inspiration i dont have what to say much..just i get prepare my self for the final exam. To my fren waheeda don't strees to much studying..chill..but my self still dont have inspiration to study..quiz are comming same goes to the i need more time..that all gud nite malaysia...=)

Sunday, April 10, 2011


Assalamualaikum..thankz to all my fren yg vote gambar last i won the 1st place..=D
huhu..when can i bought my own are comming..but..i dont have my own can i take the job?....huhu..another exam i just 3 weeks more...i need more time to study..time are so packed...hope i can get DL again this time..insyaallah...pray for me...

this is the picture that i won the competition

Sunday, February 13, 2011

Hidup Aku

Assalamualaikum.....sudah lama aku x post blog aku..mungkin sbb agak sibuk dgn urusan harian....ari nie aku nak cerita psal kehidupan aku...huhu..ntah macam mana nak describe hidup aku alhamdullilah lah hidup aku nie dalam kesederhanaan...macam2 yang aku dapat tgk disekeliling aku..kawan2 aku yang berbagai2 karenah....biasalah manusia...aku kadang2 tgk orang dapat banyak duit..tapi boros dgn duit 2..beli macam2...pastu time yang paling ketara bila dapat banyak duit especially kawan2 laki aku...time 2 lah ramai la pmpuan mai cari..haha..mmg pn..time ada duit mmg macam 2..pastu bila time xdak duit mula lah nak cari member2 yang x seberapa nie...ops..lupa sbnarnya aku nak cerita hidup aku nie yang agak menjadi kepelikan kebelakangan nie..ntah la..serabut pn ada gak kadang2 tu..dgn assignment lagi lah..nak cari duit lagi lah...waduh..penat kot cari duit...aku kesian kat parent aku...hari demi hari aku rasa malu nak minta duit dkt parent aku..ya la cost of living tinggi dkt sini...tapi perlu duit kat sini..aku kadang2 nak minta duit pn terpikir jgk parent aku di rumah sana...serba salah..lebih baik aku buat kerja..susah sikit xpa..dari aku menyusahkan parent aku...aku kadang2 tgk member2 aku nie macam x bersyukur dgn rezeki yang mreka dapat..baes duit macam 2 ja berjoli...aku nak keluarkan rm1 pn pikir panjang..pastu sikit2 nak ja makan fast food..xpa lah mungkin sbb banyak duit...aku nie selagi boleh jimat aku jimat...terget aku sekarang DSLR....nak beli nak buat job..akuu xmau menyusahkan parent aku...bab study jgn cakap la kalau serabut..kalau aku x cakap banyak 2 mmg la aku bnyak problem lah jawabnya...kdang2 aku cari tempat nak luahkan masalah aku...ya 2 sekali my mum la klau aku ada prob..n then should be her..but no more for now...n then my fren...especially boyot...kalau nak kira patah semangat kalau aku x kuat mmg dah lama aku surender...but for my own good...i keep it as my challange for my life...aku harap dan berdoa agar aku dapat apa yang aku a DSLR insyallah n then my loan were approved so that i wont depend to my parent all my a good guy and gurl...dont enjoy yourself too much...coz that enjoy could kill your self...

Friday, January 21, 2011


Assalamualaikum...aku dah terima takdir..aku dah cakap dkt dia yang aku sudah terima takdir...huh..mmg awal2 dulu perit dan sakit....tapi 2 lah..semua yang jadi ada hikmah..Allah ada yang lebih baik untuk aku lepas nie..apa2 pn...she's the more after this....ada jodoh xkemana....hope we will follow our own way of life...thankz because be in my heart before..only she know how i feel...

Tuesday, January 11, 2011

Rumah Baru

Assalamualaikum..haha...first of all aku nak cakap aku best dapat masuk rumah baru..haha..bilik aku apa lagi mesti la tepi tingkap.memudahkan aku menghirup udara segar..walaupun bilik xbrapa besar tapi cukup la untuk selesa dan tidur..rumah aku hanya rumah setingkat...

Friday, January 7, 2011

i should be a GOOD guy

assalamualaikum....wah lama x update..huhu..ari nie last day aku akan berada di rumah..cukup sudah la kot cuti aku berada di rumah...hari nie macam2 aku rasa..marah, blur, sedih, macam lagi all my fren that waiting me at KL..just wait..Jimmy Neutron gonna blast to KL tomorrow....sedih pn ada nak tingalkan rumah la hampir 2 minggu aku jadi security guard jaga taman aku..haha..dah pencen nie jadi risau plak bila x ada orang jaga taman aku..haha...ops..lari tajuk..waka2...sbnarnya aku nak balik KL nie aku ada azam baru..nak jadi GOOD guy + BETTER guy...aku rasa sudah cukup aku jadi macam budak2...aku harap balik KL nie aku dapat duduk sebilik dgn senior aku 2..dia budak surau...kalau dpat ddk dgn dia mungkin harapan aku nak berubah pn tinggi la sikit....hope that i can always go to surau after this...hope that i can have someone that can gave me tazkirah...huh..miss all that stuff....agak bnyak dosa aku ddk dkt KL 2..dosa mata jgan kata la..adeh...aku rasa aku ditingalkan pn sbb perangai aku kot...perangai x matang...mungkin sbb aku dah berubah secara aku xsedar..Akmal2...apa nak jadi dengan anda nie...

Saturday, January 1, 2011


Assalamualaikum....nampaknya tahun 2010 dah berlalu....macam2 aku lalui sepanjang tahun itu...banyak kenangan aku pada tahun 2010....ada kenangan manis....ada kenangan pahit...tapi mungkin tahun 2010 memberikan memori pahit bagi aku....yar..aku lalui banyak benda pada tahun tersebut...tahun 2010....aku mula menjadi seorang pelajar universiti..tahun tu juga aku terpaksa strugle nak hidup berdikari di tempat orang...aku mula kumpul duit pada tahun 2010..macam2 kerja kau buat dari design baju, buat beg, kerja kontrak,direct selling, jadi part time guard...aduh..penat semua gara2 nak beli dslr impian aku dari dulu..moga2 degan tahun baru nie aku dapat merialisasikan impian aku 2.....benda sedih 2 mmg xdapat lari lah dari kehidupan nie..mungkin xperlu lah diceritakan lebih lanjut sbb bepisah dgn insan tersayang..biar lah hanya aku dan dia saja tahu...dan menjadi pengajaran kpd aku supaya aku jadi lebih dewasa...huh..sedihnya jugak sbb xda orang celebrate birthday aku...sunyi...tapi yang memaniskan tahun 2010 aku adalah result exam aku..aku mampu membuatkan ibu bapa aku tersenyum buat seketika..syukur alhamdullilah...mungkin cukuplah apa yang aku dah lalui pada tahun 2010 menjadi memori..aku akan cuba perbaiki diri aku..cara hidup aku..aku berazam menjadi seorang yang lebih baik sebelum ini...cukup lah aku banyak bermain2 sepanjang 2010...buat hati aku more love...cukup lah dia menjadi yang terakhir dalam hidup aku....aku hanya mampu tunggu...kalau ada jodoh aku akan terima dia seadanya...tetapi andaikata xda jodoh...mungkin pilihan keluarga aku akan menjadi penyelesaian...bagi pelajaran aku..aku mungkin akan berusaha lebih gigih untuk keputusan yang lebih baik utk tahun 2011 baru aku..DSLR pastu pendakap gigi...gud bye more moment.Akmal Nazim Bin Azlan here there 2011 is comming..face can do it!..okaylah mungkin itu ja cerita 2010 aku..assalamualaikum..